maanantai 1. toukokuuta 2017

Tikin kunnostusvinkit osa 1: Hännän suoristus

Päätinpäs nyt aloittaa tämmöisen uuden postaussarjan. Näissä Tikin kunnostusvinkeissä aion kertoa vinkkejä ja ohjeita ponien kunnostamiseen. Ohjeet ovat omia tekniikoitani ja kokemuksia, joten ne eivät ole tietenkään kiveen hakattuja. Tapoja on yhtä monta kuin tekijääkin!

Tässäpä tulee ohjeet ponin hännän/harjan suoristamiseen.Tarvitset:

Kupin vettä. Häntä kuivuu kuuman raudan kanssa nopeasti, ja kuivana se kärähtää todella helposti. Suoristan harjakset yleensä aina pesun jälkeen, jolloin ne ovat jo läpimärät, mutta niitä joutuu kastelemaan kyllä jos on kiharat ovat tiukassa.

Kamman. Selvitetyt harjakset siliävät parhaiten.

Paperia. Tai jonkun muun alustan, koska vettä voi tippua pöydälle, ja märkää häntää on kivempi pitää jonkin päällä.

Suoristimen. Iyse käytän tuollaista miniä matkasuoristusrautaa, ja se onkin osoittautunut oikein mainioksi. Ainut vain, ettei siinä ole lämpötilan säädintä, jolloin joudun laittamaan sen välillä pois päältä, ettei se kuumene liikaa. Myös silitusrauta käy oikein hyvin. Siinä hyvä lämpötila löytyy kokeilemalla, mutta itse olen huomannut parhaaksi 1-2 pistettä.Tässä häntä kuivana ja ennen.
Toinen puoli on kostea ja suoristettu. Helpointa on jakaa häntä osioihin, eli molemmat puolet jakaa vaikka neljään osaan, niin homma on tehokkainta.

Valmis!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita :)